Afzuiging van (gips)stof, medische gassen en oplosmiddelen


  • Afzuiging anesthesie dampen
  • Afzuiging gipskamer
  • Afzuiging in orthodontische werkplaats

In de medische sector wordt gewerkt met medische gassen en er worden werkzaamheden uitgevoerd waarbij stof vrijkomt. In de meeste gevallen is het op z'n minst onwenselijk deze in te ademen en in enkele gevallen is dit mogelijk zelfs schadelijk voor de gezondheid.

Enkele voorbeelden van stof en damp in de medische sector zijn: dampen van anesthesie, stof van gipsbereiding en stof van het verwijdering van (arm en been) gips en korsetten en stof en damp dat ontstaat bij de vervaardiging van orthodontische hulpmiddelen.

Bij het vervaardigen van orthodontische hulpmiddelen komen oplosmiddelen vrij en bij het op maat maken komt stof vrij. Beide dienen te worden afgezogen.
Dit is goed te realiseren met behulp van compacte flexibele afzuigarmen welke direct bij het werk kunnen worden gepositioneerd. Hiermee wordt directe bronafzuiging gerealiseerd zonder dat de gebruiker hier last van heeft. De blootstelling aan stof en damp wordt tot een minimum beperkt. Een op de situatie afgestemde afzuigunit met ventilator (desgewenst traploos regelbaar) en filter zorgt voor afzuiging en filtratie van de vervuilde lucht.

Bij gipsbereiding en het verwijderen van gips van de patiënt kan stof vrijkomen, afhankelijk van de methode waarmee dit gebeurt. Omdat inademing van dit stof onwenselijk is en daarnaast vervuiling geeft van de gipskamer, is afzuiging bij de bron een goede oplossing voor dit probleem. Dit is te realiseren met behulp van een flexibele afzuigarm die bij de werkzaamheden kan worden gepositioneerd. Het stof wordt afgezogen en gefilterd en de gefilterde lucht kan desgewenst worden teruggevoerd in de ruimte.
De ruimte kan worden schoon gehouden met behulp van een stofzuigsysteem of mobiele stofzuiger. Deze dienen voorzien te zijn van kwalitatief hoogwaardige filters om verspreiding van stof tegen te gaan.Klik hier om een van onze cases te bekijken in de medische sector.
Meer informatie nodig of een advies op maat?


Neem contact met ons op