Materiaal afzuiging en transport


  • Materiaalafzuiging productiemachines
  • Transport afvalproduct
  • Pneumatisch transport

Materiaal transport van product of afval kan met behulp van een afzuigsysteem of pneumatisch transport plaatsvinden. Hiermee kunnen grote hoeveelheden materiaal zonder hulp van medewerkers, stofvrij worden getransporteerd.

Materiaal transport kan een vervanging zijn van handmatig transport of transport via lopende banden of schroeven. Het kan een aanzienlijke besparing op arbeidskosten opleveren met een hogere mate van betrouwbaarheid. Daarnaast wordt het probleem van stof dat vrijkomt bij andere transportmethoden opgelost.

Biomassa in een energiecentrale moet worden gelost en verwerkt; hierbij vormt pneumatisch transport een belangrijk hulpmiddel. Ook in de bulkhandling is pneumatisch transport een veel toegepaste techniek om product snel en schoon van A naar B te transporteren.

Het afvoeren van allerlei afval van productieprocessen kan worden overgenomen door een afzuigsysteem dat het afvalproduct van de machine of werkplek transporteert naar een opvang. Indien de opvang praktisch wordt gekozen is ook een verdere verwerking of afvoer eenvoudiger en efficiënter te maken.

Denk hierbij aan de afvoer van metaalspanen van productiemachines die worden opgevangen in (kleine) containers en door medewerkers naar een (grote) afvoercontainer moeten worden gebracht en geleegd; een tijdrovende klus. Indien daarnaast sprake is van aanwezigheid van koelmiddel (olie) dan kunnen milieu eisen (vloeistofdichte vloeren) het afvoeren via een afzuigsysteem extra interessant maken.
Meer informatie nodig of een advies op maat?


Neem contact met ons op