Kunststof en rubberindustrie


  • Dampafzuiging lijm en oplosmiddelen
  • Dampafzuiging smelten en föhnen
  • Dampafzuiging spuitgieten
  • Stofafzuiging kunststof en rubberverwerking en productiemachines
  • Stofzuigen van de werkomgeving en machines
  • Stofafzuiging handgereedschap

In de kunststof en rubber industrie komen bij verschillende werkzaamheden schadelijke stoffen en dampen vrij. Dit dient te worden afgezogen.

Dampafzuiging

Dampen van lijm en oplosmiddelen kunnen vaak gericht worden afgezogen met een flexibele afzuigarm of afzuigwand. Zo kunnen dampen van het aan elkaar smelten van kunststof met behulp van een föhn eenvoudig bij de bron worden afgezogen. Hiermee verbetert de luchtkwaliteit in de werkplaats aanzienlijk zonder dat een grote hoeveelheid warmte naar buiten wordt geblazen.

Bij het verhitten van kunststoffen, zoals bij spuitgieten, ontstaan vaak irriterende en soms zelfs gezondheid gevaarlijke dampen en gassen. Deze dienen bij de bron te worden afgezogen. Bronafzuiging moet worden afgestemd op de situatie. Daarnaast is voldoende ventilatie noodzakelijk om de binnenklimaat gezond en aangenaam te houden.

Stofafzuiging

Stof dat ontstaat bij het schuren, slijpen of snijden van kunststof en rubber kan vaak direct bij de bron worden afgezogen. De meeste stationaire machines of handgereedschappen, kunnen worden voorzien van een adequate afzuiging waardoor het stof zich niet verspreid in de omgeving. De gezondheid en productiviteit van de medewerkers is hierbij gebaat. Het schoonmaken van de werkomgeving is mogelijk met een (centraal) stofzuigsysteem of mobiele stofzuiger; hetzelfde systeem waarmee handgereedschappen worden afgezogen.
Meer informatie nodig of een advies op maat?


Neem contact met ons op