Stof- en dampafzuiging van glas- en keramisch stof


  • Stofafzuiging van glas- en keramisch stof
  • Stofzuigen van de werkomgeving en machines
  • Dampafzuiging lijm en oplosmiddelen
  • Stofafzuiging handgereedschap

Bij de productie en verwerking van glas en keramische materialen komt gedurende verschillende werkzaamheden stof en damp vrij. Aangezien dit fijnstof betreft met gezondheid gevaarlijke eigenschappen, dient dit te worden afgezogen en gefilterd.

Waar mogelijk dient bronafzuiging te worden toegepast. Dit kan vaak door direct op machines en gereedschappen afzuigvoorzieningen aan te brengen. Hiermee wordt verspreiding naar de omgeving voorkomen waardoor deze minder vervuilt en waarmee een veiliger en prettiger werkomgeving wordt gecreëerd. Een bijkomend voordeel is een verminderde slijtage van machines.
Dampen van lijm en oplosmiddelen alsmede van smelten en glasblazen kunnen bij de bron worden afgezogen met een afzuigkap of flexibele afzuigarmen; deze zijn indien nodig in hoog temperatuur bestendige uitvoering leverbaar.

Een (centraal) stofzuigsysteem zorgt ervoor dat de productieomgeving en productiemachines schoon gehouden kunnen worden. Een stofzuigsysteem kan ook worden gebruikt om (hand) gereedschappen te voorzien van bronafzuiging.
Meer informatie nodig of een advies op maat?


Neem contact met ons op