Farmaceutische industrie


  • Dampafzuiging oplosmiddelen
  • Stofafzuiging bij mengen en doseren
  • Stofzuigen van de werkomgeving en machines

Bij de productie van geneesmiddelen worden soms gezondheid gevaarlijke stoffen en oplosmiddelen gebruikt. Medewerkers moeten worden beschermd tegen de schadelijke gevolgen van het inademen van deze stoffen en dampen. Ook vraagt de productie van medicijnen om een zeer schone productieomgeving en contaminatie dient te worden uitgesloten.

In farmaceutische productiebedrijven vindt de productie dan ook vaak plaats onder gecontroleerde klimaatomstandigheden waarbij elke productiecel is voorzien van een nauwkeurig gecontroleerde lucht toe- en afvoervoorziening in combinatie met hoogwaardige filtersystemen.

Bronafzuiging met flexibele afzuigarmen of vast gemonteerde afzuigvoorzieningen dragen in belangrijke mate bij aan de bescherming van medewerkers en productieomgeving. Bronafzuiging kan worden ingezet bij: mengen en doseren, wegen en op productiemachines.

Daarnaast zorgt een (centraal) stofzuigsysteem ervoor dat de productiecel en de machines schoon kunnen worden gehouden en helpt daarmee contaminatie te voorkomen.Sommige grondstoffen kunnen zeer kostbaar zijn waardoor gerichte afzuiging ervoor zorgt dat product kan worden teruggewonnen dat anders verloren zou gaan. Een investering in een afzuiginstallatie kan zich in deze gevallen heel snel terugverdienen.
Meer informatie nodig of een advies op maat?


Neem contact met ons op