Afzuiging autoschade herstel, carrosseriewerkplaatsen


  • Stofafzuiging van schuurgereedschappen
  • Lasdampafzuiging
  • Spuitnevelafzuiging

Het is onvermijdelijk dat bij de werkzaamheden in de autoschadeherstel branche stof en spuitnevel vrijkomt. De medewerkers dienen echter beschermd te worden tegen de gevolgen van het inademen ervan. Bovendien vervuilt het stof de werkplaats en kan een nadelig effect hebben op de kwaliteit van het (spuit)werk.

Stofafzuiging van schuurgereedschappen

Stof van hand schuurgereedschappen kan direct op het gereedschap worden afgezogen door gebruik te maken van mobiele stofzuigers of een centraal stofzuigsysteem. Hierdoor wordt een groot deel van de stofontwikkeling bij de bron bestreden. Afzuiging binnen autoschadebedrijven wordt vaak onderschat. Vanwege de aard van het stof is een hoogwaardig (reinigbaar) filter noodzaak; anders wordt (een deel van) het fijnstof weer teruggeblazen in de werkomgeving.

Het stofzuigsysteem kan ook worden gebruikt om de auto voor aflevering schoon te zuigen zodat de klant een schone auto in ontvangst kan nemen. Met afzuiging binnen autoschadebedrijven wordt het serviceniveau naar de klant verhoogd tegen relatief geringe kosten.

Afzuiging van lasdampen

Lasdampen die ontstaan bij reparaties of fabricage van carrosserieën kunnen het beste bij de bron worden bestreden door afzuiging met een flexibele afzuigarm. Dit kan met een mobiele afzuigunit, met een vast aan een muur of kolom gemonteerde afzuigarm of flexibel gemonteerde arm aan een railsysteem. Hiermee kunnen de werkzaamheden in de hele werkplaats worden bestreken.
Bron afzuiging geeft de beste bescherming voor de autoschade herstel-medewerkers en er kan met een relatief geringe luchthoeveelheid worden volstaan.
Is dit niet mogelijk dan kunnen ruimte ventilatie/filtratiesystemen een oplossing zijn voor het lasdamp probleem. Hiermee wordt de totale inhoud van de werkplaats geventileerd en/of gefilterd zodat de lasrookconcentratie onder het wettelijke niveau blijft en de medewerkers voldoende beschermd worden.
Aero onderzoekt samen met u welke afzuiging bij uw autoschade herstelbedrijf de beste oplossing is.

Afzuigcabines schuur- en spuitwerkzaamheden autoschade

Voor schuur- en spuitwerkzaamheden zijn speciale afzuigcabines leverbaar waarin afzuiging via wanden of vloer plaatsvindt. De spuitnevel wordt opgevangen in vervangbare filters en de concentratie oplosmiddelen kan worden verlaagd door toepassing van bijvoorbeeld actief kool.
Als onderdeel van de totaaloplossing biedt Aero in samenwerking met gespecialiseerde firma's maatgemaakte cabines voor autoschade herstelbedrijven die voldoen aan uw behoeftes.

Aero adviseert en levert de beste oplossing voor uw situatie en budget.
Meer informatie nodig of een advies op maat?


Neem contact met ons op