Uitlaatgasafzuiging voor de automotive.


Aero heeft zich gespecialiseerd in het oplossen van niet standaard oplossingen voor speciale situaties zoals:

  • Afzuiging van zware landbouwvoertuigen (test en proefdraaien)
  • Afzuiging van stationaire motoren in aggregaten (test en proefdraaien)
  • Afzuiging van zware vrachtwagens (test en proefdraaien)
  • Afzuiging van grondverzetmachines (test en proefdraaien)
  • Afzuiging van uitrukkende noodvoertuigen (brandweer voertuigen)

Bescherming

Medewerkers dienen beschermd te worden tegen de gezondheid schadelijke componenten in uitlaatgas zoals roet, koolmonoxide, koolwaterstoffen e.d.

Zware motoren

Zware vrachtwagens, landbouwvoertuigen, grondverzetmachines en aggregaten zijn vaak uitgerust met dieselmotoren met een forse cilinderinhoud, die veel vermogen kunnen leveren. Voor het afzuigen van deze motoren is, met name wanneer het gaat om vermogens testen en langdurig proefdraaien, door de hoge uitlaatgastemperatuur een grote afzuigcapaciteit noodzakelijk. Vanwege de hoge temperatuur is extra hoog temperatuurbestendige slang nodig en ook de overige componenten van het afzuigsysteem dienen tegen extreme omstandigheden bestand te zijn. Het is zaak over de juiste gegevens te beschikken zodat de benodigde capaciteit nauwkeurig bepaald kan worden; enerzijds om niet te weinig af te zuigen waardoor schade zou kunnen ontstaan aan het systeem en anderzijds om niet teveel af te zuigen waardoor onnodig veel energie verbruikt wordt.
Afhankelijk van de situatie kunnen verschillende oplossingen toegepast worden: vaste afzuigpunten, afzuighaspels, railsystemen en afzuigarmen.

Afzuiging in kazernes

Voor het afzuigen van uitrukkende noodvoertuigen vanuit een kazerne zijn speciale afzuigvoorzieningen mogelijk welke het voertuig vanaf de plek in de kazerne volgen totdat deze het gebouw heeft verlaten.
Aero adviseert het systeem of klant specifieke oplossing die het beste bij uw situatie past.
Meer informatie nodig of een advies op maat?


Neem contact met ons op