Waterdamp afzuiging op industriële wastunnels voor het wassen van kratten


Bij een grote landelijke logistiek dienstverlener en transporteur heeft Aero op drie verschillende locaties in het land (Zwolle, Zaandam en Pijnacker), afzuiging gerealiseerd van de industriële kratten was installaties.

De logistieke dienstverlener verzorgt voor een grote landelijke supermarkt de inzameling van alle retourgoederen waaronder de vleeskratten. Deze kunststof kratten worden op de verschillende logistieke centra verzameld en gewassen in een industriële wastunnel. Aangezien het was proces met warm water en hoge druk plaatsvindt, ontstaat er veel waterdamp en dit wil men niet in de omgeving hebben. De wastunnels worden daarom afgezogen met een ventilator welke buiten op het dak is opgesteld. De dampen worden naar buiten afgeblazen. De ventilator is met een kunststof zuigleiding aangesloten op de wastunnel. Op de aansluitingen zijn flexibele aansluitstukken gebruikt. Hett kunststof leidingsysteem werd gelijmd en (uiteraard) waterdicht uitgevoerd.

De afzuiging is per afzuigpunt te regelen zodat er niet te weinig, maar ook niet teveel wordt afgezogen. Er zijn makkelijk te openen inspectie- en schoonmaak openingen aangebracht waarmee de klant de buis kan schoonmaken met een waterslang.

Aero heeft ervoor gezorgd dat met een minimaal energieverbruik een maximaal resultaat wordt behaald tot tevredenheid van de klant.
Meer informatie nodig of een advies op maat?


Neem contact met ons op