Uitlaatgas afzuigsysteem bij een producent van hydraulische testapparatuur in Apeldoorn.


Enkele maanden gelden heeft Aero een uitlaatgas afzuigsysteem gerealiseerd bij een producent van hydraulische testapparatuur in Apeldoorn. Sommige van deze apparaten zijn uitgevoerd met een verbrandingsmotor welke gedurende langere tijd dient te draaien om alle systemen goed te kunnen testen. Hierbij komen veel en zeer hete uitlaatgassen vrij. Aangezien de test binnen in een gesloten ruimte wordt uitgevoerd, was een goed uitlaatgas afzuigsysteem noodzakelijk.

Bronafzuiging met een flexibele slang

De uitlaatgassen worden direct bij de uitlaat afgezogen met behulp van een afzuigmond die aan de uitlaat wordt bevestigd. Er wordt een speciale hittebestendige uitlaatgas slang gebruikt tussen het mondstuk en de zuigleiding naar de ventilator.

Uitlaatgas ventilator

In dit geval is de ventilator binnen aan de wand gemonteerd. Deze zuigt de uitlaatgassen met zeer hoge snelheid af waarbij direct bij de uitlaat een aanzienlijke hoeveelheid omgevingslucht mee afgezogen wordt; deze dient ervoor de temperatuur van de uitlaatgassen direct omlaag te brengen. Doordat voldoende wordt afgezogen en doordat uitlaatgassen direct worden gemengd met omgevingslucht, loopt de temperatuur in het afzuigsysteem niet hoog op. Er kan worden volstaan met een relatief standaard type ventilator. De afgezogen lucht wordt naar buiten afgeblazen.

Ruimte ventilatie en afvoer van warme lucht

Omdat de ruimte temperatuur gedurende de test hoog kan oplopen, heeft Aero aanvullend een ruimte ventilatie systeem gerealiseerd. Dit bestaat uit een ventilator box met grote afzuigcapaciteit welke lucht hoog in de ruimte afzuigt en naar buiten blaast. Hierdoor wordt warme lucht afgevoerd. De boxventilator wordt toeren geregeld middels een frequentie omvormer zodat de afzuigcapaciteit naar behoefte kan worden ingesteld.

Lucht toevoer

Ter vervanging van alle afgezogen lucht zijn lucht toevoerroosters gemonteerd in de wand onder de ramen van de ruimte. De luchttoevoer roosters zijn voorzien van contra roterende kleppenregisters waarmee de toevoer kan worden afgesloten. Aan de binnenzijde is een groot geluiddempend paneel gemonteerd om te voorkomen dat het lawaai van de motor naar buiten komt.
Meer informatie nodig of een advies op maat?


Neem contact met ons op