Uitlaatgas afzuiging voor zware voertuigen bij Infra bedrijf in Amsterdam


Aero heeft onlangs twee fraaie uitlaatgas afzuigsysteem gerealiseerd bij een infra bedrijf in Amsterdam. Met dit systeem worden de uitlaatgassen direct bij de uitlaat afgezogen zodat het zich niet in de werkplaats kan verspreiden. Het systeem draagt in belangrijke mate bij aan een gezonde werkomgeving en hiermee wordt aan de regelgeving voldaan..

Afzuigarm met krachtige ventilator

Het eerste systeem bestaat uit een afzuigarm met een lengte van circa 9 mtr welke gemonteerd is aan een kolom in het midden van de werkplaats, waarmee de werkplekken aan de ene zijde van de werkplaats geheel worden bestreken. De afzuigarm bestaat uit drie scharnierbare delen met elk een lengte van circa 3 mtr waardoor deze in vrijwel elke gewenste positie is te plaatsen. Het laatste deel is een afzuigarm met een gasveer waarmee de afzuigmond vrij boven de uitlaat is te plaatsen. De afzuigarm is voorzien van een krachtige, binnen aan de kolom gemonteerde ventilator welke de uitlaatgassen door de wand naar buiten afblaast.

Elektrisch oprolbare uitlaatgas haspel

Het tweede systeem is in de andere werkplaats gemonteerd en bestaat uit een elektrisch oprolbare uitlaatgas haspel. Deze is voorzien van in totaal 12 mtr slang waarvan de eerste 2 mtr na het mondstuk is uitgevoerd in extra hittebestendige slang met een temperatuur bestendigheid tot 600 graden Celsius. De slang kan nagenoeg geheel worden opgerold op de haspel met een elektromotor bediend door een draadloze afstandsbediening.

Op de haspel is een krachtige centrifugaal ventilator gemonteerd welke automatisch start wanneer de haspel wordt afgerold en weer stopt wanneer de slang wordt opgerold. De uitlaatgassen worden door het dak naar buiten geblazen.

Aanvullend heeft Aero nog een dakventilator geplaatst welke zorgt voor afzuiging van vervuilde lucht uit de werkplaats en waarmee ruimteventilatie wordt gerealiseerd.
Meer informatie nodig of een advies op maat?


Neem contact met ons op