Uitlaatgas afzuiging met een veerbediend slanghaspel bij een scooter bedrijf


Bij een scooter verkoop en service bedrijf in Hedel heeft Aero een uitlaatgas afzuiging gerealiseerd. Hiermee worden de uitlaatgassen direct bij de uitlaat afgezogen waardoor deze niet in de werkplaats terecht komen en niet langer worden ingeademd door de medewerkers.

De klant heeft gekozen voor een veerbediend uitlaatgas slanghaspel. De haspel is aan het dak bevestigd boven twee werkplekken en de slang hangt verticaal naar beneden tot boven de werkplekken. Voordat de motor wordt gestart en uitlaatgas moet worden afgezogen, wordt de slang verder afgerold van de haspel en het mondstuk wordt op de uitlaat geklemd.

Het oprollen gebeurd door een veerpakket dat de slang oprolt op de haspel; dit kost zeer weinig moeite. Het voordeel van het gebruik van een slanghaspel is dat de slang niet in de werkplaats op de vloer ligt of anderszins in de weg ligt. Hiermee worden kleine ongevallen zoals struikelen over de slang voorkomen en de werkplaats is altijd netjes.

De ventilator start automatisch als de slang wordt afgerold en stopt weer als de haspel wordt opgerold. De uitlaatgassen worden naar buiten afgeblazen.

Een soortgelijke oplossing werd eerder tot volle tevredenheid van de klanten al gerealiseerd bij andere scooterbedrijven in Breda en Rijnsburg.
Meer informatie nodig of een advies op maat?


Neem contact met ons op