Aero realiseert uitlaatgas afzuig railsysteem bij Citroen garage in Ridderkerk


Uitlaatgas afzuig railsysteem garage werkplaats

Aero heeft onlangs een fraai uitlaatgas afzuigsysteem gerealiseerd bij een Citroen dealer in Ridderkerk. Met dit systeem worden de uitlaatgassen direct bij de uitlaat afgezogen zodat het zich niet in de werkplaats kan verspreiden. Het systeem draagt in belangrijke mate bij aan een gezonde werkomgeving en hiermee wordt aan de regelgeving voldaan.

Afzuigrails met verrijdbare slangwagens

Het systeem bestaat uit twee afzuigrails met een lengte van circa 18 mtr welke in de lengte van de werkplaats, evenwijdig aan de bruggen, aan het dak zijn gemonteerd. In de rails zijn twee verrijdbare slangwagens geplaatst welke heen en weer kunnen worden gereden zodat elke werkplek kan worden bereikt. Aan de slangwagens zijn veerbediende slanghaspels gemonteerd. Bij gebruik wordt de slang afgerold en aan de uitlaat gekoppeld. Na gebruikt wordt de slang zonder moeite opgerold op de haspel en is de werkvloer vrij. Met dit systeem wordt voorkomen dat slangen op de vloer liggen waardoor deze “in de weg” liggen, beschadigd kunnen raken en waardoor ongelukken kunnen plaats vinden.

Beide afzuigrails zijn aangesloten op een buiten op het dak opgestelde ventilator in een geluiddempende omkasting welke fluisterstil zijn werk doet.

Lees hier meer over producten voor uitlaatgasafzuiging.

Hier kunt u meer lezen over projecten en toepassingen binnen de automotive sector (uitlaatgasafzuiging).
Meer informatie nodig of een advies op maat?


Neem contact met ons op