Stofafzuiging, lasrook afzuiging en uitlaatgasafzuiging bij een materieeldienst


Flexibele afzuigarmen

De installatie bestaat uit twee flexibele Geovent ASA-4 afzuigarmen in Ø160mm. De armen zijn opgebouwd uit een verlengarm met een lengte van 2 mtr met daaraan een afzuigarm met een lengte van 4 mtr. Deze opbouw garandeert een groot en flexibel werkbereik.
De afzuigarmen worden door de klant gebruikt om stof af te zuigen uit het bouwmaterieel en gereedschappen die men hier schoonmaakt en onderhoud. Dit wordt veelal met perslucht uitgeblazen en hierbij komt veel stof in de omgeving. Dit wordt nu met de afzuigarmen direct bij de bron afgezogen.

Naast de afzuigarmen is ook een container aangesloten op het afzuigsysteem. In de container worden de grotere gereedschappen schoon geblazen. Door de container af te zuigen wordt het stof snel afgezogen en afgevoerd waardoor dit niet meer in de werkplaats terechtkomt.

Automatisch reinigend patronenfilter

Buiten naast de hal is een automatisch reinigend patronenfilter geplaatst, uitgerust met 4 filterpatronen en een beschikbare afzuigcapaciteit van maximaal 4.000m3/h.

Motorbediende kleppen, frequentie omvormer en onderdruk sensor

Er zijn motorbediende open/dichtkleppen bij elk afzuigpunt gemonteerd welke door de medewerker bediend worden met een drukknop. Wanneer een afzuigarm niet in gebruik is, is de klep gesloten.
De afzuigcapaciteit wordt met een digitale onderdrukmeter en een frequentie omvormer automatisch aangepast aan de behoefte. Tevens wordt hiermee het energieverbruik van de ventilator gereduceerd.

Lasdampafzuiging en uitlaatgas afzuiging

Bij dezelfde klant is in de naastliggende ruimte een aparte afzuiging gerealiseerd voor lasrook en uitlaatgassen. De lasrook wordt met een flexibele afzuigarm bij de bron afgezogen en naar buiten afgevoerd.
De uitlaatgassen worden afgezogen met een verlengarm met een lengte van 4 meter met daaraan een elektrisch oprolbare slanghaspel met 10 mtr flexibele slang met een heavy duty mondstuk welke op de uitlaat kan worden bevestigd.

Er is nog een tweede uitlaatgas afzuiging gerealiseerd met een Flextraction flexibele afzuigarm die is voorzien van hoog temperatuurbestendige slang en een grote afzuigtrechter.
Meer informatie nodig of een advies op maat?


Neem contact met ons op