Directe gereedschap afzuiging van een grote cirkelzaag


Aero heeft onlangs een hoog vacuüm stofafzuiger geleverd aan een grote chalet bouwer. Deze chalet bouwer heeft een speciaal procedé ontwikkeld waarmee men goed geïsoleerde wanden maakt waarvan de chalets worden opgebouwd. De wanden worden uit één stuk vervaardigd waardoor een bijzonder stijf en strak afgewerkte wand ontstaat. Nadat de wand is gefabriceerd, worden er openingen gezaagd voor ramen en deuren. Men zaagt deze openingen met een grote cirkelzaag uitgerust met een zaagblad met een diameter van liefst Ø400mm. Hierbij komt enorm veel stof vrij. Zowel houtstof als stof van isolatie materiaal. 

Afzuiging van stof

De cirkelzaag wordt nu direct afgezogen met een flexibele slang van Ø63mm welke op de beschermkap is aangebracht. Er komt nu vrijwel geen houtstof meer vrij. De werkplaats blijft aanzienlijk schoner en waar nodig kan de stofafzuiger worden gebruikt voor het stofzuigen van de werkplaats.

De klant heeft de stofafzuig unit op een verdiepingsvloer opgesteld en zelf een stalen zuigbuis met 6 aansluitingen in de werkplaats gemonteerd waardoor de slang relatief kort kan blijven hetgeen het werken vergemakkelijkt.

Video

Bekijk hier de video van de afgezogen cirkelzaag en de situatie met en zonder afzuiging:
Meer informatie nodig of een advies op maat?


Neem contact met ons op