Snijrook afzuiging met automatisch reinigend patronenfilter


De snijrook afzuiging werd gerealiseerd in de werkplaats van een producent van vacuüm zuigwagens in Hendrik Ido Ambacht. De installatie bestaat uit vier flexibele Geovent ASA-4 afzuigarmen in Ø200mm. De afzuigarmen hebben een grotere diameter dan de gebruikelijke Ø160mm afzuigarmen op de markt en daarmee is een hogere afzuigcapaciteit en betere afzuig effectiviteit mogelijk. De armen zijn opgebouwd uit een verlengarm met een lengte van 2 mtr met daaraan een afzuigarm met een lengte van 4 mtr. Deze opbouw garandeert een groot en flexibel werkbereik.

De afzuigarmen worden door de klant aangesloten op een zelf gemaakte plaat waarmee de cilindervormige tank wordt afgesloten wanneer men er vormen uitsnijdt met een plasmasnijder. De snijrook wordt via de binnenzijde van de tank afgezogen en komt niet meer in de werkplaats terecht.

Automatisch reinigend patronenfilter

Buiten naast de hal is een automatisch reinigend patronenfilter geplaatst, uitgerust met 6 filterpatronen en een beschikbare afzuigcapaciteit van maximaal 5.000m3/h.

Motorbediende kleppen, frequentie omvormer en onderdruk sensor

Er zijn motorbediende open/dichtkleppen bij elke afzuigarm gemonteerd welke door de medewerker bediend worden met een drukknop. Wanneer een afzuigarm niet in gebruik is, is de klep gesloten.

De afzuigcapaciteit wordt met een digitale onderdrukmeter en een frequentie omvormer automatisch aangepast aan de behoefte. Tevens wordt hiermee het energieverbruik van de ventilator gereduceerd.

Het gevolg is een heldere werkplaats waarin nagenoeg geen snijrook meer in de lucht hangt en zeer tevreden medewerkers.
Meer informatie nodig of een advies op maat?


Neem contact met ons op