Aero levert 3 industriële reinigingsmachines (wasmachines) aan klanten in de metaalindustrie voor productreiniging


Aero heeft onlangs drie industriële reinigingsmachines geleverd aan klanten in de metaalindustrie.

Industriële reinigingsmachine - bovenlader

Bij één klant werd een bovenlader geleverd die gebruikt wordt voor het reinigen van vette karabijnhaken. Deze worden gebruikt als onderdeel van klimmaterieel in de petrochemische industrie. Deze klant plaatst, onderhoud en demonteert boortorens en hierbij wordt klimmaterieel gebruikt door de monteurs. Dit wordt vet o.a. door olie. Voor de veiligheid wordt het materieel regelmatig gecontroleerd en getest en hiervoor dient het uiteraard schoon te zijn. Het schoonmaken gebeurd sinds kort dus met een industriële reinigingsmachine van Aero waardoor de klant veel tijd bespaard.

Bij een tweede klant werd eveneens een bovenlader geleverd die wordt ingezet om afstandshouders te reinigen die zijn vervuild door stansolie. Deze fabriek produceert afstandshouders die worden gebruikt in distillatie kolommen in de petrochemische industrie. Deze producten worden gestanst waarbij een standolie wordt gebruikt. Voor gebruik in de distillatie kolommen dienen de producten echter schoon te zijn en hiervoor wordt inmiddels een reinigingsmachine gebruikt. De klant had een opdracht voor vele m3 aan afstandshouders en deze worden allemaal in de machine gereinigd.

Voorlader voor grote en zware onderdelen

Bij een derde klant die actief is in de hydrauliek branche, werd een voorlader geleverd. Deze wordt gebruikt om relatief grote en zware hydrauliek onderdelen te reinigen van vette vervuilingen. Voorheen werden de producten gereinigd met een kwast met oplosmiddel: een ongezonde, onaangename en tijdrovende klus. Nu worden de producten in de machine gelegd en zonder er verder naar om te kijken gereinigd door een water/reinigingsmiddel oplossing. Deze wordt in de machine verwarmd en door een roterend spuitsysteem worden de producten van alle kanten bespoten waarbij ze brandschoon worden. Het grote voordeel van de door Aero geleverde machines is dat de producten in alle gevallen stil liggen waardoor de kans op beschadigen wordt verminderd ten opzichte van machines waarin de producten in een draaiende mand liggen.

De machines zijn vervaardigd met roestvaststalen beplating en voorzien van 50mm isolatie waardoor deze energiezuiniger en stiller zijn en er ook na jaren gebruik nog steeds netjes uitzien.
Meer informatie nodig of een advies op maat?


Neem contact met ons op