Opzet- of mobiele roetfilters voor rijdende voertuigen


Aero levert naast alle industriële afzuigingen ook uitlaatgas afzuiging voor de automotive branche. Meestal betreft het bijzondere toepassingen. Het gaat dan om grote en zware voertuigen met forse motor inhoud of hoge uitlaatgas temperaturen.

Opzet- of mobiele roetfilters

Aanvullend op de uitlaatgas afzuiging, levert Aero speciale opzet- of mobiele roetfilters die op rijdende voertuigen gebruikt kunnen worden. Deze filters zorgen ervoor dat de schadelijke roetdeeltjes (DME) worden tegengehouden en niet in de ruimte terecht komen waardoor deze ingeademd zouden kunnen worden door de medewerkers. Met deze opzet roetfilters is het mogelijk met voertuigen te rijden in de werkplaats, bijvoorbeeld wanneer voertuigen van buiten naar binnen verplaatst moeten worden en omgekeerd. Deze speciale filters zijn hoog temperatuur bestendig en reinigbaar. Hiervoor is een speciale oven leverbaar waarin de temperatuur dusdanig hoog wordt dat het roet verbrandt tot as en het filter als het ware wordt schoongebrand waardoor het opnieuw ingezet kan worden. De opzet- of mobiele roetfilters zijn verkrijgbaar voor verschillende motorvermogens en de aansluiting op de diverse uitlaten kan worden aangepast naar behoefte.

Op de foto’s zijn enkele roetfilters te zien die zijn gemonteerd op voertuigen van defensie. Deze hebben een forse motor inhoud en vermogen en de uitstoot aan roetdeeltjes is aanzienlijk.
Meer informatie nodig of een advies op maat?


Neem contact met ons op