Olienevel afzuiging op een CNC bewerkingsmachine


Bij een gespecialiseerd metaalbewerkingsbedrijf in Herkenbosch heeft Aero een olienevel afzuigunit geleverd welke door de klant zelf is aangebracht op zijn CNC freesmachine.

Bij het frezen en draaien wordt koel vloeistof gebruikt die ervoor moet zorgen dat de beitel of boor wordt gekoeld zodat deze maximaal blijft presteren en met een hoge snelheid kan blijven werken. Door de warmte die hierbij ontstaat, verdampt en vernevelt een deel van de vloeistof en de nevel en damp verspreid zich in de werkplaats. De omgeving vervuilt hierdoor en het is niet prettig om deze vervuilde lucht in te ademen.

Het beste kan de nevel en damp direct bij de bron worden afgezogen voordat deze zich kan verspreiden in de omgeving. De klant heeft zelf een zuigbuis met een twee afzuigkappen aan de bovenzijde van de (open) machine gemonteerd en de olienevel en damp wordt afgezogen met een speciale olienevel afzuigunit. In deze unit zijn in totaal 7 filterstappen gemonteerd waarvan de laatste stap een Hepa (absoluut) filter is. Hierdoor is de lucht dermate schoon dat deze veilig in de werkplaats kan worden teruggeblazen. Hierdoor wordt aanzienlijk bespaard op energiekosten in vergelijking met een systeem dat naar buiten afblaast.

De unit werd compleet door Aero geleverd en hoefde slechts te worden geplaatst, aangesloten te worden op de zuigbuis en elektrisch te worden aangesloten. De klant heeft dit zelf verzorgd en het resultaat is een nette en goed werkende afzuiging waarmee zijn werkplaats schoon blijft.
Meer informatie nodig of een advies op maat?


Neem contact met ons op