Olie en emulsienevel afzuiging op een zaagmachine


Bij een klant in de metaalindustrie waar veel zaag werk wordt uitgevoerd door automatische zaagmachines, wordt olie/emulsie gedoseerd om de zaag te koelen en het zaagwerk nauwkeurig uit te voeren. De olie verdampt echter als nevel en komt in de omgeving terecht. Sommige medewerkers hebben hier last van. Het bedrijf zocht naar een oplossing om hun medewerkers te beschermen.

Compacte olie emulsie afzuiger/filter unit

Aero heeft als oplossing een compacte olie emulsie afzuiger/filter unit geleverd en deze middels een flexibele slang aangesloten op de zaagmachine omkasting. Hiermee is een zo goed als mogelijke bron afzuiging gerealiseerd. De nevel komt niet langer uit de machine maar wordt met de flexibele slang direct bij de bron afgezogen. Het aansluiten met de flexibele slang was nodig omdat de zaagmachine over een vrij grote lengte heen en weer kan bewegen en deze beweging dus gevolgd moest worden door de afzuiging. Door de afzuigunit hoog aan de wand op te hangen en hieraan de slang te bevestigen kan de heen en weer gaande beweging worden gevolgd. Aangezien de zaagmachine ook veel spanen produceert die in alle richtingen worden weggeslingerd, moest de aanzuigopening worden beschermd tegen het opzuigen van de sparen. Dit is gedaan door een stuk filterdoek voor de opening te bevestigen. Het filterdoek kan eenvoudig worden verwijderd en vervangen door een nieuw filterdoek indien het vol zit met spanen.

De medewerkers van het bedrijf zijn zeer tevreden over deze gerealiseerde oplossing en hebben geen klachten meer door de olie en emulsie nevel die eerder in hun werkomgeving vrijkwam.

De geleverde olie/emulsie nevel afzuigunit kan worden geleverd in afzuigcapaciteiten van 400-2500 m3/h. Hiermee kan voor verschillende behoeften en verschillende machines altijd de geschikte afzuigunit worden gekozen. Voor grotere afzuigdebieten zijn grotere centrale afzuigunits leverbaar. Vraag naar de mogelijkheden.
Meer informatie nodig of een advies op maat?


Neem contact met ons op