Mobiele spanen afzuiger


Aero heeft een semi mobiele spanen afzuiger geleverd aan een producent van producten voor de kassenbouw. Bij deze klant worden pvc-buizen op maat gezaagd op een zaagmachine. Hierbij komen veel pvc spanen en stof vrij. De spanen vervuilen de werkomgeving en de producten die worden gezaagd. Door de zaagmachine te voorzien van een goede afzuiging op de machine aansluiting worden de spanen nu direct afgezogen. Aangezien pvc stof potentieel explosie gevaarlijk kan zijn, is een mobiele afzuigen unit in Atex uitvoering geleverd. Dit houdt in dat alle potentiële ontstekingsbronnen van de afzuigunit zijn weggenomen; onder andere door toepassing van een antistatisch filter, door aarding en toepassing van een vonkvrije elektromotor.

Perslucht bediende filter reiniging

De geleverde afzuigunit combineert een flink afzuigdebiet van maximaal 1.200 m3/h met een hoge zuigkracht. De unit is uitgerust met een perslucht bediende filter reiniging. Door een druk op de knop wordt een cilinder heen en weer bewogen waardoor het filter wordt geschud en waarbij het stof en de spanen van het filter vallen. Dit wordt verzameld in de opvangton die middels een hefmechanisme eenvoudig is te verwijderen en te legen.

De klant is zeer tevreden over de geleverde afzuigunit en overweegt een extra afzuigpunt te maken om de spanen die in de pvc buizen liggen af te zuigen.
Meer informatie nodig of een advies op maat?


Neem contact met ons op