Lasdamp-afzuiging werkplaats technische dienst


De lasdampafzuiging werd gerealiseerd in de werkplaats van de technische dienst van een papierproducent in Roermond. De installatie bestaat uit vier flexibele Geovent ASA-4 afzuigarmen in Ø200mm. De afzuigarmen hebben een grotere diameter dan de gebruikelijke Ø160mm afzuigarmen op de markt en daarmee is een hogere afzuigcapaciteit en betere afzuig effectiviteit mogelijk. De armen zijn opgebouwd uit een verlengarm met een lengte van 2 mtr met daaraan een afzuigarm met een lengte van 4 mtr. Deze opbouw garandeert een groot en flexibel werkbereik.

Automatisch reinigend patronenfilter

In de naastliggende ruimte is een automatisch reinigend patronenfilter geplaatst uitgerust met 9 filterpatronen en een beschikbare afzuigcapaciteit van maximaal 9.000m3/h.

Frequentie omvormer en onderdruk sensor

De afzuigcapaciteit wordt met een digitale onderdrukmeter en een frequentie omvormer automatisch aangepast aan de behoefte. Tevens wordt hiermee het energieverbruik van de ventilator gereduceerd.

Schuurstofafzuiging en vonken bescherming

Naast de afzuigarmen werd ook een stationaire bandschuurmachine aangesloten op het afzuigsysteem. Om het risico op filterbrand door afgezogen vonken te voorkomen, is een Plymovent spark shield geïnstalleerd.

Toevoer lucht met inblaasplenum

De aanwezige lucht toevoerinstallatie werd door Aero voorzien van een nieuw inblaasplenum waarmee de afgezogen lucht wordt vervangen door verse lucht. Door het plenum wordt een geode opmenging van ruimtelucht gerealiseerd. Hiermee wordt de lasrook die eventueel niet direct bij de bron is afgezogen in concentratie verlaagd.

Het gevolg is een heldere werkplaats waarin nagenoeg geen lasrook en slijpstof meer in de lucht hangt en zeer tevreden medewerkers.
Meer informatie nodig of een advies op maat?


Neem contact met ons op