Wasbenzine dampafzuigsysteem bij een kabelfabrikant


Bij ’s werelds grootste kabelfabrikant heeft Aero enige tijd geleden een damp afzuigsysteem gerealiseerd. Er worden dampen van wasbenzine afgezogen die vrijkomen bij het reinigen van kabelfittings.

Industriële afzuigtafels met eigen ventilator

Er zijn drie zeer solide uitgevoerde industriële afzuigtafels met elk een eigen ventilator geïnstalleerd en de afgezogen dampen worden naar buiten afgeblazen. Deze keuze heeft als voordeel dat alle tafels onafhankelijk van elkaar kunnen worden gebruikt en dat niet onnodig wordt afgezogen. Hiermee wordt ’s winters energie bespaard doordat niet onnodig warme lucht naar buiten wordt geblazen.

Afzuigsysteem met vonkvrije centrifugaal ventilator

Omdat de wasbenzinedampen zwaarder zijn dan lucht is voor afzuigtafels gekozen. De afzuigtafels zijn uitgevoerd met een hardhouten tafelblad met spleten waardoor de dampen naar beneden worden afgezogen. De wasbenzine dampen kunnen mogelijk explosiegevaarlijk zijn en daarom is het afzuigsysteem uitgevoerd met een vonkvrije centrifugaal ventilator met een motor buiten de luchtstroom. De ventilator is buiten de ruimte opgesteld. Het houten tafelblad van de afzuigtafel zal geen vonken veroorzaken en het metalen frame van de afzuigtafel is geaard.

Handhaving aangenaam klimaat

Om de afgezogen lucht in de ruimte te compenseren wordt verse lucht vanuit de naastgelegen ruimte aangezogen via een door Aero aangelegde buis met inblaasroosters in het plafond. Zo wordt ook ’s winters een aangenaam klimaat gehandhaafd.

Naast de realisatie van industriële afzuig- en filtersystemen, is Aero ook specialist in het realiseren van niet standaard oplossingen voor dampafzuiging. Lees hier meer over dampafzuiging.
Meer informatie nodig of een advies op maat?


Neem contact met ons op