Atex afzuiginstallatie voor stof bij wegen


Een producent van grondstoffen voor het maken van isolatie materiaal had last van stof dat vrijkomt bij het wegen van hun grondstoffen. Men had hiervoor zelf ooit een cabine gemaakt maar deze was te klein en werd onvoldoende afgezogen. Op verzoek van deze klant heeft Aero een afgezogen cabine gemaakt met een breedte van 4,5 mtr. Deze is gerealiseerd met zijwanden, een luifel en doorzichtige kunststof lamellen aan de voorzijde. Tevens is verlichting aangebracht. De afzuigwand is uitgevoerd met stalen lamellen die eenvoudig te verwijderen zijn zodat de wand inwendig kan worden schoongemaakt.

Aero heeft tevens de afzuig/filterunit geleverd en het geheel gemonteerd, inclusief de zuigleiding tussen de cabine (welke op de eerste verdieping is opgesteld) en de filterunit welke in het magazijn op de begane vloer is opgesteld.

De filterunit is uitgevoerd voor Atex zone 2/22 (Ex II 2GD c 200C T3) en is voorzien van een explosie ontlastpaneel met een afvoer naar buiten door het dak. Hiervoor is een dikwandig stalen kanaal gemaakt met een klep op het dak. Op de inlaat is een terugslagklep gemonteerd op 2 mtr explosiebestendige buis.

Fluisterstil

De ventilator is op het filter gemonteerd in een geluiddempende kast waardoor deze fluisterstil is. Er is een besturingskast voorzien van frequentie omvormer waarmee de ventilator afzuigcapaciteit traploos kan worden geregeld. De filterpatronen worden automatisch gereinigd met perslucht pulsen. Het stof wordt verzameld in een opvangton.

De afzuiginstallatie werkt naar volle tevredenheid van de klant.
Meer informatie nodig of een advies op maat?


Neem contact met ons op