Afzuigwanden & cabines voor afzuiging van lijmdamp & spuitnevel


Aero heeft inmiddels meerdere afzuigwanden voor lijmdampen en spuitnevel mogen leveren in diverse branches. Denk hierbij aan kunststofverwerkende industrie, hout- en interieurbouw, interieur renovatie van vliegtuigen, meubel werkplaatsen, orthopedische werkplaatsen, automotive enz.

Door de lijm- en spuitwerkzaamheden voor de afzuigwand uit te voeren, worden de dampen en de nevel direct richting de afzuigwand afgezogen. Hierdoor worden medewerkers niet langer blootgesteld aan deze veelal schadelijke dampen. Ook wordt voorkomen dat de nevel en de damp zich in de werkplaats verspreid en de omgeving vervuilen en door andere medewerkers worden ingeademd.

Explosie beveiligde (ATEX) ventilator

Bij spuitnevel kan het gaan om oplosmiddelen houdende,- of water gedragen verf. Lijmdampen kunnen verschillende samenstellingen hebben. In de veel gevallen kan sprake zijn van potentieel explosiegevaarlijke dampen die worden afgezogen. Aero past daarom standaard een explosie beveiligde (ATEX) ventilator toe. Deze kan in de wand worden gemonteerd of separaat in een geluiddempende omkasting.

Afzuigwanden

De afzuigwanden van Aero worden in een robuuste kwaliteit vervaardigd van sendzimir verzinkt plaatstaal. Er zijn een aantal standaard afmetingen maar meestal worden de afzuigwanden vervaardigd in de door de klant gewenste maatvoering.

Er wordt veelal een dubbel filtersysteem toegepast: een Andrea hoofdfilter met daarvoor een paintstop filter met hoge opvangcapaciteit.

Bij voorkeur wordt een afzuigwand voorzien van zijwanden en een luifel zodat als het ware een afgezogen cabine ontstaat. Soms wordt de afzuigwand compleet geleverd op een werktafel.

Filtering

De afgezogen lucht wordt in de meeste gevallen naar buiten afgeblazen. Met een actief koolfilter is het soms ook mogelijk de gefilterde lucht te recirculeren in de werkplaats.
Meer informatie nodig of een advies op maat?


Neem contact met ons op