Afzuigsysteem voor houtstof


Al meer dan een jaar geleden heeft Aero bij een sociale werkplaats in Heijen/Gennep een afzuiginstallatie gerealiseerd voor de houtmot en houtstof van hout bewerkingsmachines. De werkplaats verhuisde van een andere locatie naar deze nieuwe locatie en het werd hoog tijd de oude afzuiginstallatie te vervangen. Hierbij stond de gezondheid van de werknemers voorop; er moesten goede arbeidsomstandigheden worden geboden op de nieuwe locatie en hier hoorde een goede afzuiging bij van de bewerkingsmachines.

Centraal afzuigsysteem voor 7 houtbewerkingsmachines

In totaal worden 7 houtbewerkingsmachines direct afgezogen. Hiervoor is een centraal afzuigsysteem gerealiseerd. Er is een buizensysteem aangelegd naar alle machines van inwendig gladde buizen die aan het dak van het gebouw zijn gemonteerd. Bij elke machine is een zakleiding gemonteerd met een handbediende schuifklep waarmee de machines die niet in gebruik zijn, kunnen worden afgesloten. De machines zijn aangesloten met een slijtvaste flexibele slang.

Afzuigunit met automatisch gereinigde filters

Buiten, naast het gebouw, is de afzuig/filterunit opgesteld. Deze is uitgerust met twee filterpatronen die automatisch worden gereinigd door middel van een klopmechanisme. Dit gebeurt telkens wanneer de unit wordt uitgeschakeld. Hierdoor blijven de filters relatief schoon en blijft de zuigkracht op peil. Het aan/uit schakelen gebeurt met een draadloze afstandsbediening hetgeen makkelijk is aangezien er werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd op 7 verschillende machines. De gefilterde lucht wordt buiten afgeblazen.

Ook deze klant is zeer tevreden over de door Aero gerealiseerde afzuiginstallatie.
Meer informatie nodig of een advies op maat?


Neem contact met ons op