Afzuiginstallatie van productie-machines met warmte terugwinning


Ongezonde dampen en klimaat

Een bedrijf dat kunststof vezelmateriaal produceert via een speciaal proces had problemen met de dampen en warmte die vrijkomt op de productiemachines. Deze dampen waren ongezond en zorgden voor een verhoogde temperatuur en onaangenaam klimaat in de productiehal.

Aero heeft een complete afzuiginstallatie hiervoor gerealiseerd waarbij de dampen direct op de machines worden afgezogen en via een warmte terugwin unit naar buiten worden afgevoerd. De energie in de afgezogen lucht wordt gebruikt voor het opwarmen van verse buitenlucht die op de gewenste temperatuur wordt ingeblazen in de werkplaats. Het inblazen gebeurt met een inblaasplenum waarmee de lucht in de werkplaats wordt opgemengd met de verse buitenlucht zodat een aangenaam klimaat ontstaat. Bij de machines zijn enveloppen filters geplaatst om het vezelmateriaal te filteren dat onverhoopt wordt opgezogen. Hiermee wordt verstopping van de zuigleiding voorkomen en dit scheelt de gebruikers veel tijd omdat men de zuigleidingen niet meer hoeft schoon te maken.
De afvoer- en toevoerbuizen buiten zijn geïsoleerd uitgevoerd om condensvorming en warmte verlies te voorkomen.

Erp norm 2018

De unit is voorzien van een regelunit waarmee alle belangrijke instellingen kunnen worden bewaakt. Tevens kan deze op een gebouwbeheersysteem en externe computer worden aangesloten en op afstand worden bediend.

Door de toepassing van de warmte terugwin unit wordt voldaan aan de Erp norm 2018 en is een energiezuinig ventilatiesysteem gerealiseerd.

Vanwege geheimhouding kunnen we helaas geen foto’s bijvoegen van dit project. Hierbij wel enkele foto’s van de toegepaste producten.
Meer informatie nodig of een advies op maat?


Neem contact met ons op