Aero levert een afzuigcabine voor (lijm) dampafzuiging bij een aardappelzetmeel fabrikant


Onlangs heeft Aero een op maat vervaardigde afzuigcabine geleverd welke wordt gebruikt voor het afzuigen van (lijm)dampen bij de technische dienst van een grote aardappelzetmeel fabrikant.

Afzuigcabine met zijwanden en luifel

De afzuigcabine is 5mtr breed en is voorzien van zijwanden en een luifel van 3mtr. Aan de luifel zijn twee explosie beveiligde verlichtingsarmaturen gemonteerd voor een goed zicht op het werk.

Afzuigen van (lijm) dampen

In eerste instantie is de afzuigcabine aangeschaft voor het afzuigen van (lijm) dampen welke ontstaan bij het aanbrengen van nieuwe bekleding op snijrollen. Omdat de rollen een breedte hebben tot ruim 2mtr was bronafzuiging niet mogelijk. De dampen zijn bovendien zwaarder dan lucht dus zullen uit zichzelf naar de vloer zakken. Er is gekozen voor een afgezogen cabine als oplossing: de rollen worden in de cabine voorzien van een nieuwe bekleding. De luchtstroom vanaf de voorzijde van de cabine zorgt ervoor dat de lijmdampen niet de werkplaats in kunnen komen en dat de dampen van de medewerkers wordt weggezogen waardoor ze niet aan een te hoge concentratie worden blootgesteld.

Lamellenrooster

Omdat de cabine zo goed beviel werden er inmiddels ook las- en slijpwerkzaamheden in uitgevoerd. Hiervoor was het aangebrachte paintstop voorfilter en Andrea nafilter niet geschikt; de vonken van het slijpen zouden brand kunnen veroorzaken in het filter. Op verzoek van de klant heeft Aero een lamellenrooster geplaatst dat ervoor zorgt dat de vonken van het slijpen worden tegengehouden.
Meer informatie nodig of een advies op maat?


Neem contact met ons op