Aero realiseert uitlaatgas afzuiging zware voertuigen


Onlangs heeft Aero bij een voertuigen producent in Ede twee speciale uitlaatgas afzuigingen gerealiseerd: een mobiele afzuigunit en een vast afzuigsysteem.

Deze zijn bedoeld voor zware V8 motoren met een cilinderinhoud van 16 ltr en een vermogen van 530 kW. De uitlaatgas temperatuur hiervan kan in extreme gevallen bij vollast oplopen tot liefst 525 graden Celsius.

Mobiele afzuigunit

De mobiele unit wordt gebruikt op een afdeling maar kan ook worden meegenomen op locatie. De afzuiging is bedoeld voor het afzuigen van uitlaatgas van een stationair draaiende motor. De afzuiging bestaat uit een mobiele ventilator met een hoge afzuigcapaciteit, een uitlaatgas afzuigslang met een temperatuurbestendigheid tot 650 graden Celsius, een uitlaatgas afvoerslang met een temperatuurbereik tot 200 graden Celsius en een afvoerleiding naar buiten. Er is een speciale afzuigmond gemaakt welke onder de uitlaat wordt geplaatst.

Vast afzuigsysteem

Voor de productie afdeling is een nog zwaarder afzuigsysteem gerealiseerd om uitlaatgas af te zuigen van de motoren wanneer deze met een verhoogd toerental worden getest. De afzuiging bestaat uit een ventilator in een geluiddempende omkasting welke buiten aan de gevel van het gebouw is gemonteerd, een zuigleiding en een uitlaatgas afzuigslang met een temperatuurbestendigheid tot 650 graden Celsius. Op deze afdeling wordt een zelfde afzuigmond gebruikt als op de andere afdeling. Er is een schakelkast voorzien van een frequentieomvormer waarmee de ventilator op elke gewenst toerental kan worden ingesteld.

Beide systemen functioneren tot volle tevredenheid van de klant.

Naast de realisatie van industriële afzuig- en filtersystemen, is Aero ook specialist in het realiseren van niet standaard oplossingen voor uitlaatgas afzuiging. Lees hier meer over uitlaatgas-afzuiging.
Meer informatie nodig of een advies op maat?


Neem contact met ons op