Aero realiseert soldeerdampafzuiging bij LED verlichtingsexpert


Bij een producent van speciale LED verlichtingsarmaturen en LED verlichtingsoplossingen heeft Aero een soldeerdampafzuiging gerealiseerd.

Hoge concentratie soldeerdamp

De soldeerwerkzaamheden worden uitgevoerd door maximaal 4 personen in een relatief kleine ruimte en omdat dit een inpandige ruimte betreft, gaf dit overlast doordat een hoge concentratie soldeerdamp werd ingeademd.

Bronafzuiging van de soldeerdampen

Dit probleem is op een eenvoudige maar doeltreffende manier opgelost door de soldeerdampen bij de bron af te zuigen. Hierdoor worden de dampen afgezogen voordat deze worden ingeademd en voordat deze zich in de ruimte kunnen verspreiden. Dit gebeurt met speciaal voor dit doel gemaakte afzuigarmen welke op het tafelblad zijn gemonteerd. Deze armen hebben een relatief kleine diameter van Ø50mm waardoor met een gering afzuigvolume een maximaal effect wordt bereikt zonder dat er een groot luchttekort in de ruimte ontstaat. De armen zijn uitgevoerd met 3 scharnierpunten waardoor de altijd in een optimale positie kunnen worden geplaatst. De afzuigarmen zijn aangesloten op een zuigbuis welke is aangesloten op een buiten aan de muur bevestigde ventilator welke de dampen buiten afblaast.
Meer informatie nodig of een advies op maat?


Neem contact met ons op