Aero levert twee lasdamp afzuiginstallaties


Aero heeft recent bij twee verschillende klanten in het Noorden en het Zuiden van het land een centrale lasdamp afzuiginstallatie gerealiseerd.

Sociale werkvoorziening in Friesland

De ene klant, een bedrijf voor sociale werkvoorziening in Friesland, had een afzuiginstallatie die in het geheel niet voldeed: de afzuigcapaciteit was veel te gering waardoor de lasrook niet goed werd afgezogen. Bovendien werd de lasrook ongefilterd buiten afgeblazen waarmee enerzijds veel warmte naar buiten geblazen werd en anderzijds het milieu niet gediend werd.
Bij deze klant zijn in totaal negen stuks flexibele Geovent afzuigarmen in gebruik om de lasrook bij de bron af te zuigen.
Aero heeft hiervoor een nieuw automatisch reinigend patronenfilter en een nieuwe zuigleiding geleverd en geïnstalleerd. De totale afzuigcapaciteit van het filter bedraagt zo'n 15.000m3/h.
Het filter is voorzien van filterpatronen met een zeer hoge filtratiegraad waardoor de gefilterde lucht (deels) binnen gerecirculeerd kan worden. Hierdoor wordt veel bespaard op verwarmingskosten. De filterpatronen worden automatisch gereinigd met persluchtpulsen waardoor de afzuigcapaciteit op een constant hoog niveau wordt gehouden.
De installatie is relatief stil doordat de ventilator in een geluiddempende kast bovenop het filter is gemonteerd.

Door de krachtige afzuiging wordt de lasrook nu tot op flinke afstand van de mond van de afzuigarmen afgezogen en de klant is dan ook zeer tevreden over de geleverde installatie.

Spitmachine fabrikant in Brabant

De andere klant, een bedrijf in Brabant dat spitmachines fabriceert, had een afzuiginstallatie met flexibele afzuigarmen die elk voorzien waren van een eigen ventilator en een wegwerpfilter. Men kwam er echter al snel achter dat het wegwerpfilter zeer snel verstopt raakte en een dusdanige weerstand veroorzaakte dat er nauwelijks afzuiging overbleef.

Ook deze klant heeft gekozen voor een centrale afzuiginstallatie met een automatisch reinigend patronenfilter zoals hierboven omschreven.
Het filter is buiten naast het gebouw opgesteld en de gefilterde lucht kan naar keuze worden afgeblazen naar buiten of retour geblazen naar binnen. Hiertoe zijn motorbediende kleppen in de retourleiding opgenomen zodat men vanaf de werkplek de keuze kan instellen. Er is een lange inblaasbuis met roosters in de spanten van het gebouw aangebracht waarmee de gefilterde lucht in de richting van de laswerkplekken wordt geblazen.
De bestaande afzuigarmen zijn vervangen door licht bedienbare flexibele Plymoth afzuigarmen met een lengte van 5mtr diameter van Ø200mm. Hiermee wordt de lasrook tot op flinke afstand van de afzuigmond afgezogen.

Ook deze klant is zeer tevreden over de door Aero gerealiseerde afzuiginstallatie.
Meer informatie nodig of een advies op maat?


Neem contact met ons op