Aero levert stofafzuiging voor een beeldhouwer


Aero heeft recent een mobiele stof afzuigunit geleverd aan de bekende beeldhouwer Jan Carel Koster. Deze beeldhouwer maakt kunstwerken van verschillende materialen (onder andere uit hout en steen) voor een grote verscheidenheid aan opdrachtgevers.

Met name bij het machinaal bewerken van steen komt veel stof vrij. Dit stof kan zeer fijn zijn en inademen ervan is ongezond. Jan Carel Koster heeft dan ook besloten dat een goede afzuiging noodzakelijk was om gezond te kunnen blijven werken. Hij heeft gekozen voor een mobiele afzuigunit met een flexibele afzuigarm welke het stof bij de bron afzuigt.

De unit is uitgerust met twee filterpatronen die het stof filteren. De patronen worden automatisch met persluchtpulsen gereinigd waardoor de afzuigcapaciteit maximaal blijft.
De gefilterde lucht wordt in de ruimte teruggeblazen. Het stof wordt opgevangen in twee opvangbakken onder de unit. Er is een krachtige ventilator in de unit gemonteerd welke zorgt voor ruim voldoende afzuigcapaciteit via de afzuigarm. De afzuigarm (Ø150mm lengte 3mtr) is flexibel in elke gewenste positie te manoeuvreren en blijft in de gekozen positie staan. Hierdoor is het mogelijk het stof direct bij de bron af te zuigen.

Jan Carel Koster heeft aangeven zeer tevreden te zijn over de door Aero geleverde unit; zowel over de kwaliteit als over de prijs.
Link: www.jck.nu en www.houtenbeelden-jck.nl en JAN-CAREL KOSTER
Meer informatie nodig of een advies op maat?


Neem contact met ons op