Industriële reinigingsmachine (wasmachine) voor onderdelen reiniging bij bedrijfswagen garagebedrijven


Aero heeft bij twee vrachtwagenbedrijven (één in Venlo en één in Schelluinen) industriële reinigingsmachines (wasmachines) geleverd voor het reinigen van onderdelen.
In beide gevallen betreft het een bovenlader machine met een omhoog scharnierend deksel.

Reiniging vervuilde motor onderdelen

De wasmachines worden ingezet om de (vaak) zwaar vervuilde (motor) onderdelen te reinigen zodat deze kunnen worden gerepareerd en hergebruikt. De wasmachine maakt de onderdelen schoon door reiniging met water met een toevoeging met een licht alkalisch reinigingsmiddel (zeep). De toevoeging zorgt bovendien voor een anticorrosie bescherming van de producten.

Hergebruik van water en reinigingsmiddel

Het water wordt op een temperatuur gebracht van ongeveer 70 graden Celsius en de onderdelen worden met hoge druk aan alle kanten besproeid. Hierdoor worden de onderdelen binnen 5-10 minuten mooi schoon en kunnen uit de machine worden genomen voor verdere verwerking. Het water wordt telkens hergebruikt en opgeslagen in de tank onderin de machine totdat het vervangen dient te worden. Beide klanten hebben gekozen voor de optionele olieskimmer: hiermee wordt de olie van het water gehaald waarmee een langere standtijd van het reinigingsbad wordt gerealiseerd. De olie wordt opgevangen en afgevoerd. Wanneer het bad vervuild is, wordt de tank leeggemaakt en wordt deze met schoon water met reinigingsmiddel gevuld.

Een van beide klanten heeft ook gekozen voor afzuiging van de stoom/waterdamp welke automatisch wordt gestart aan het einde van de schoonmaak cyclus.

Geen beschadiging aan producten

Een belangrijk kenmerk van de geleverde machines is dat de onderdelen stil liggen in de productmand en dat het sproeisysteem ronddraait. Hierdoor wordt beschadiging van de producten voorkomen. Bij veel andere machines draait de productmand rond en staat het sproeisysteem stil.

Meer informatie over reinigingsmachines?

Zie voor een verdere productomschrijving: http://www.aero-bv.nl/producten/industriele-reinigingsmachines.html

Er zijn tevens voorlader reinigingsmachines leverbaar voor meer of grotere producten.

Efficient en gezonder reinigen

In het verleden werden onderdelen vaak met de hand gereinigd met een kwast en oplosmiddel op een reinigingstafel. Dit is arbeidsintensief werk en de dampen van oplosmiddelen zijn ongezond voor de medewerkers. Dit ongezonde werk kan veel efficiënter worden uitgevoerd door een industriële reinigingsmachine. Er wordt tijd bespaard doordat de medewerkers ondertussen andere werkzaamheden kunnen uitvoeren.
Meer informatie nodig of een advies op maat?


Neem contact met ons op