Afzuiging olienevel en olierook van een draaibank


Aero leverde onlangs een afzuiging voor olierook en emulsierook die vrijkomt bij bewerkingen op een draaibank. De rook ontwikkeling is bij sommige bewerkingen en materialen zo hevig dat de gehele hal gevuld werd met rook. Dit was natuurlijk een onwenselijke en ongezonde situatie en de klant heeft besloten dat hieraan iets diende te gebeuren.

Kleine afzuigunit tegen een gering budget

In samenspraak met klant is ervoor gekozen de rook direct bij de bron af te zuigen, voordat het zich kan verspreiden in de hal. Dit bleek een haalbare oplossing die bovendien met een relatief kleine afzuigunit tegen een relatief gering budget kon worden gerealiseerd.

Gefilterde lucht in de werkplaats

Het is gerealiseerd door op de machinekap een aansluiting te maken met daarop een flexibele slang welke is aangesloten op een speciale olienevel en emulsienevel afzuigunit. De unit is uitgevoerd met drie filters: een voorfilter, een hoofdfilter en een Hepa nafilter. Met name het laatste Hepa filter zorgt ervoor dat de fijnstof deeltjes effectief worden gefilterd waardoor de gefilterde lucht in de werkplaats retour kan worden geblazen. Hierdoor zijn geen bouwkundige voorzieningen zoals een afvoer naar buiten noodzakelijk en de opstelling is hierdoor flexibel inzetbaar en bij interne verhuizingen makkelijk te verplaatsen. De klant heeft de flexibele slang opgehangen aan een arm die ervoor zorgt dat de slang makkelijk heen en weer verplaatst kan worden indien de machinekap verplaatst wordt.

Zoals op de opname is te zien wordt de rook zeer effectief afgezogen met een relatief gering afzuigvolume. Er komt geen rook meer in de hal waardoor de algehele luchtkwaliteit aanzienlijk is verbeterd.

Bekijk hier de video
Meer informatie nodig of een advies op maat?


Neem contact met ons op